Greece
Αριθμός ΜΗΤΕ:
1041K91002923901

 
 

Τοποθεσία - Γενικές Πληροφορίες

Το συγκρότημα “Villas Louloudaki» βρίσκεται πολύ κοντά στο παραδοσιακό χωριό Λούτρα και μόλις έντεκα χιλιόμετρα (11 χλμ.) από την πόλη του Ρεθύμνου.

Η θέση του πολυτελούς συγκροτήματος είναι ιδανική για εκείνους που αναζητούν ηρεμία και γαλήνη διότι βρίσκεται σε εξοχική περιοχή λίγο έξω από το χωριό ανάμεσα σε ελαιώνες, συγχρόνως όμως σε πολύ κοντινές αποστάσεις (5 λεπτά με το αυτοκίνητο) συναντάμε υπέροχες παραλίες και περιοχές γεμάτες ζωή με πολλά καταστήματα, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικά και έντονη νυχτερινή ζωή.

Στην ευρύτερη περιοχή ο επισκέπτης θα συναντήσει πολλούς γραφικούς οικισμούς και χωριά με πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, πολυάριθμες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, ατελείωτες παραλίες, σπήλαια, φαράγγια, μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας.

  • Απόσταση από την θάλασσα : 2 km
  • Πλησιέστερη πόλη: Ρέθυμνο 12 km
  • Πλησιέστερο Χωριό: 300m
  • Πλησιέστερο λιμάνι: Ρέθυμνο 12 km
  • Πλησιέστερη Ταβέρνα: 1,5 km
  • Απόσταση από αγορά: 2 km
  • Απόσταση από το αεροδρόμιο Ηρακλείου: 75 km
  • Απόσταση από το αεροδρόμιο Χανίων: 82 km

Στην ευρύτερη περιοχή αξίζει να δείτε : ΜΟΝΗ ΑΡΣΑΝΙΟΥ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΝΑΤΟΥ / ΣΧΟΛΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΤΑΜΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΨΑΡΟΧΩΡΙΑ : ΠΑΝΟΡΜΟ , ΜΠΑΛΙ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Ιερά Μονή Αρσανίου
Η Μονή Αρσανίου βρίσκεται μόλις 1,5 χλμ από τις βίλες. Ιδρύθηκε στα χρόνια της Βενετοκρατίας από κάποιο μοναχό Αρσένιο που έδωσε και το όνομά του στο μοναστήρι. Το μοναστήρι ανακαινίστηκε το 1970 και το καθολικό τοιχογραφήθηκε γύρω στο 1988/90. Διαθέτει μουσείο και συνεδριακό κέντρο.
Τηλ. +30 28310 71228

Ιερά Μονή Αρκαδίου
Η Ιερά Μονή Αρκαδίου, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της νεότερης Κρήτης, βρίσκεται στις βορειοδυτικές πλαγιές του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων. Η Μονή απέχει μόλις δέκα λεπτά από τις βίλες. (7 χλμ.)
Το γεγονός που χωρίς αμφιβολία έγινε η αιτία να καθιερωθεί η Μονή Αρκαδίου

Arkadi
ως ιστορικό σύμβολο εθελοθυσίας και ελευθερίας, ήταν η επανάσταση του 1866-1869 και πιο συγκεκριμένα η εθελοθυσία των πολιορκημένων που προτίμησαν να πεθάνουν παρά να παραδοθούν στους Τούρκους. Το γενναίο χέρι του Κωστή Γιαμπουδάκη από το χωριό Άδελε δε δίστασε να βάλει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι πολιορκημένοι και να ανατινάξει ολόκληρο το Μοναστήρι μετατρέποντάς το σε αιώνιο σύμβολο ανδρείας και ελευθερίας.
Το Ιερό λάβαρο της επανάστασης καθώς και άλλα κειμήλια της μονής, όπως εκκλησιαστικά σκεύη, χρυσοκέντητα άμφια και όπλα φυλάσσονται στο μουσείο του μοναστηριού. Η Ουνέσκο έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.
ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : Καθημερινά 9:00 – 18:00.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 28310 83076.
EMAIL: info@arkadimonastery.gr

 

Το Αρκαδιώτικο φαράγγι
Το Αρκαδιώτικο φαράγγι ξεκινά από τη Μονή Αρκαδίου και μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή καταλήγει στο χωριό Πίκρης όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σημαντικά βενετσιάνικα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Ελεύθερνα
Η αρχαία Ελεύθερνα βρίσκεται περίπου 18 χλμ. από τις βίλες και είναι αναμισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα μέρη - αρχαιολογικού ενδιαφέροντος-

Eleftherna
που έχει να επιδείξει η Κρήτη. Όταν το 1929, η Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή με πρωτεργάτη τον H. Payne, πραγματοποίησε μικρής διάρκειας ανασκαφές στο χώρο της Αρχαίας Ελεύθερνας, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον πλούτο τον ευρημάτων που θα έρχοταν στο φως... . Από το 1985 μέχρι σήμερα ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποιεί συστηματική ανασκαφική έρευνα στην περιοχή.

 

Μαργαρίτες
Το χωριό Μαργαρίτες απέχει 25 χλμ. από τις βίλες και μόνο 6 χλμ από το χωριό της Αρχαίας Ελεύθερνας.

Margarites
Παλιότερα αναφέρονταν με το όνομα "Μαγαρίτες". Πιθανόν το όνομα του χωριού να έχει σχέση με τη βυζαντινή λέξη "μαγαρικόν". (Οι βυζαντινοί έλεγαν "μαγαρικά" τα αντικείμενα από πηλό, τα πήλινα σταμνιά, κύπελλα, πιάτο κλπ. Τους παλιούς αγγειοπλάστες των "μαγαρικών" αγγείων ίσως τους έλεγαν "μαγαρικούς" και απόκτησαν με τα χρόνια το επώνυμο Μαγαρίτες, όπως συμβαίνει με πολλά ονόματα, και πιθανόν αυτοί να ήταν οι πρώτοι οικιστές του χωριού). Οι Μαργαρίτες έχουν παράδοση στην αγγειοπλαστική, μάλιστα οι κάτοικοι του χωριού εξακολουθούν ακόμα να κατασκευάζουν πήλινα αγγεία, απομιμήσεις αρχαίων μινωικών αγγείων